Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Przepisy Przystawka, przekąska

Przekąski z ciasta francuskiego, jajka, kiełbasy, pomidora

Pyszna przekąska z ciasta francuskiego, z dodatkiem jajka, kiełbasy i pomidora. Jak dla mnie idealne danie jako poczęstunek dla gości czy do podjadania na wieczór filmowy. To szybki i prosty przepis na przekąskę.

Składniki:
– ciasto francuskie
– 2 jajka
– kilka grubsze plastry kiełbasy
– małe pomidorki
– musztarda, salsa chipotle, majonez chrzanowy
– rozmącone jajko do posmarowania
dodatkowo: 2 obręcze – większą i o 1cm mniejszą
Ugotuj jajka na twardo, obierz i przetnij na plastry. Pomidorki również pokrój w plasterki.
Rozłóż ciasto francuskie, wytnij kółka większą obręczą, przenieś na blachę. Mniejszą obręczą, lekko w każdym kole, zrób nacięcia tak aby nie przeciąć do końca. Środki nakłuj widelcem, boki posmaruj jajkiem.
Podziel na trzy części:
– jedną część posmaruj środek salsą chipotle, połóż plaster pomidorka


– drugą – posmaruj majonezem chrzanowym, połóż plaster jajka


– trzecią – posmaruj musztardą, połóż plaster kiełbasy


Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz ok. 15-20 minut.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ