Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pasty Przepisy Przystawka, przekąska

Wytrawna tarta z nadzieniem z ciecierzycy

Kremowa, sycąca, kolorowa pasta z soczewicy i curry. Jest jednym z ulubionych dań – łatwa i szybka do przyrządzenia oraz przepyszna w smaku.
Tak przygotowaną soczewicę potraktować można jako osobne mini danie, przystawkę lub przekąskę. Świetnie smakuje z dobrym pieczywem i chrupkimi kawałkami warzyw.


Składniki:
– słone kruche babeczki
– zielona papryka pokrojona w słupki
– ogórek konserwowy w plastrach
– słupki pomidora żółtego
– liście mięty
– pieprz czerwony
Pasta z ciecierzycy:
– szklanka ciecierzycy z puszki
– płaska łyżeczka curry
– ząbek czosnku
– 2 łyżeczki sezamu
– 3-4 łyżki oliwy
– sól i pieprz do smaku
Ciecierzycę opłukaj na sitku pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieść w mikserze, dopraw solą i pieprzem, zmiksuj na jednolitą pastę.
Jeżeli pasta jest zbyt gęsta możesz dodać więcej oliwy.
Napełniaj babeczki pastą z ciecierzycy, udekoruj słupkiem zielonej papryki, pomidora żółtego, ogórkiem konserwowym i miętą, posyp pieprzem czerwonym.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ