Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Finger food na śniadanie z jajkiem i białą kiełbasą

Kanapka z kiełbasą i jajkiem to klasyczny przepis na śniadanie, który często gości u nas w domu. Dziś dodam zwrot akcji, o którym być może nie pomyślałeś podczas porannych zmagań z przygotowaniem śniadania dla swoich dzieci! Ten przepis na kanapkę z kiełbasą i jajkiem jest bardzo łatwy.


Składniki:
– grzanki z bagietki
– dwa jajka
– biała cienka kiełbasa
– oliwki czarne
– majonez truflowy
– sól i pieprz do smaku
Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek, lekko rozmąć, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła klarowanego, wylej żółtka, rozprowadź po całej patelni, poczekaj aż się zetną. Delikatnie aby nie uszkodzić patelni pokrój na paseczki ok. 1cm. Zdejm z patelni co drugi pasek, a na to miejsce wylej białko, poczekaj aż się usmażą i zdejm z patelni. W zależności ile potrzebujesz takich przekąsek, usmaż pożądaną ilość. Pokrój na paski 2-3 centymetrowe.
Usmaż białą kiełbasę, pokrój na 5-6 cm kawałki. Kiełbasę zawiń w pasek z jajka, połóż na grzankę posmarowaną majonezem truflowym, wbij piker w oliwką i umieść na kiełbasce.
Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ