Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Przepisy Przystawka, przekąska

Ciasto francuskie z łososiem wędzonym

Łosoś zawijany w ciasto francuskie, znany również jako ślimaczek, to niesamowity posiłek – łatwy i fantazyjny!

Składniki:
– ciasto francuskie
– łosoś wędzony
– serek topiony z łososiem i koprem
– liście bazylii i posiekana pietruszka
– rozmącone jajko
– kokilki i forma na muffiny
Rozłóż ciasto francuskie, równomiernie posmaruj serkiem topionym z łososiem i koperkiem. Pokrój na paski szerokości ok.6cm. Na każdym pasku połóż plastry łososia wędzonego i zwijaj jak roladę. Włóż do kokilek, a następnie do formy na muffinki. boki posmaruj rozmąconym jajkiem Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Po upieczeniu posyp posiekaną pietruszką i udekoruj liśćmi bazylii.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ