Pinchos Hiszpańskie z marynowaną papryką i anchois. Zimne przekąski na letni lunch
Zimne przekąski na letni lunch to szybki pinchos hiszpański na grzance i orzeźwiająca kanapka z ogórkiem.
I. Pinchos hiszpański
– Grzanki z bagietki
– papryka konserwowa pieczona
– anchois
– oliwki zielone
– pikery
Na grzance połóż plaster papryki konserwowej pieczonej, na pikerze umieść anchois i oliwkę zieloną, wbij w grzankę z papryką.
II. Orzeźwiająca kanapka z ogórkiem
– grzanki z bagietki
– ogórek zielony
– papryka czerwona
– sałata
– ser dojrzewający z pomidorami
– pikery
Ogórek pokrój w plastry, paprykę w małe kwadraciki, ser w plastry nie większe jak grzanki.
Na grzance umieść kawałek sałaty, plaster sera. Dwa plastry ogórka i kawałek papryki wbij na piker i umieść na kanapce.
Smacznego.