Często zastanawiasz się jak podać i w czym przygotować przekąski typu finger food. Na rynku jest dość duży wybór różnych foremek, babeczek słonych i słodkich, croissanty, pojemniczki plastikowe i wiele innych. Wszystko zależy od naszej fantazji. Przede wszystkim chcemy aby to pięknie wyglądało, było smaczne i nie wymagało sztućców i talerzy. Drugim ważnym aspektem jest aby gospodyni nie stała cały dzień w kuchni, a dania czy przekąski były szybkie do zrobienia i smaczne.
Przyjęcie ma być sprawnie przygotowane z przyjemnością, bez zmęczenia, tak aby goście byli zadowoleni i gospodyni/gospodarz.
Dziś przygotowałam podkład pod przekąski „gofry na słono”.
Potrzebujesz chleb tramezzino (możesz użyć chleba tostowego) i opiekach z wkładką na gofry.
Do opiekacza włóż dwie kromki tramezzino, opiekaj do zrumienienia.
Otrzymamy chrupkie pieczywo, wystarczy ułożyć składniki i podać.
Możesz wykorzystać np. tak:
Smacznego.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..