Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Finger food na imprezę to doskonały pomysł na przekąskę – 4 szybkie i proste przekąski

Finger food na imprezę to doskonały pomysł na przekąskę w trakcie Twojej uroczystości. Sprawdzą się doskonale nawet na bardzo eleganckich eventach.

Twoi goście czując głód nie będą musieli przerywać rozmowy, żeby usiąść za stołem. Przystawki finger food można zjeść bez użycia sztućców nawet na stojąco. Co ważne, uczestnicy spotkania nie ryzykują przy tym poplamienia kreacji, jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnych bufetów.

I. Ciasto francuskie z łososiem
– ciasto francuskie
– masło z ziołami
– łosoś wędzony
– serek śmietankowy
– rzodkiewka
Ciasto francuskie posmaruj masłem z ziołami, potnij na paseczki ok. 1,5cm i zwijaj jak roladę. Połóż na blachę do pieczenia, posmaruj jajkiem rozmąconym i upiecz. Temperatura 200 stopni 15 minut.
Po wystudzeniu wyciśnij rozetę z serka śmietankowego, ułóż „różę” z łososia, cztery półplasterki rzodkiewki i koper.

II. Łosoś w pojemniczku
– Łosoś wędzony
– serek śmietankowy
– kiełki (drobne)
– owoce granatu
– mały pojemniczek
Na dno pojemniczka daj trochę kiełek, wyciśnij rozetę z serka, połóż „różę” z łososia, wrzuć 3-4 owoce granatu i kiełki.

III. Pumpernikiel z wędliną i rzodkiewką
– pumpernikiel okrągły
– kiełbasa podsuszana
– rzodkiewki
– serek śmietankowy
– koper
Plasterki wędliny przekrój na pół, ułóż na pieczywie 3 części, wyciśnij rozetę z serka, udekoruj rzodkiewką i koperkiem.

IV. Pasztet z żurawiną w pojemniczku
– Pasztet drobiowy ze śliwkami
– drobne kiełki
– konfitura z żurawiny
– piker i pojemniczek mały
Pasztet pokrój w prostokąty, wkładaj po jednym do pojemniczka, polej konfiturą z żurawiny i posyp kiełkami, wbij piker.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ