Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Przepisy Przystawka, przekąska

Ciasto francuskie w trzech odsłonach – z kurczakiem, beconem, szparagami

Najlepszym sposobem na zachowanie zdrowia jest stosowanie zbilansowanej diety. Zdrowa dieta nie oznacza, że ​​musisz wyeliminować wszystkie produkty, które lubisz jeść. Oznacza to po prostu dokonanie właściwego wyboru dotyczącego tego, co jesz przez większość czasu.

Dlatego polecam przekąski z ciastem francuskim na spotkania z przyjaciółmi, z rodziną czy eventy firmowe.

I. Ciasto francuskie z marchewką i szparagami
Składniki:
– ciasto francuskie
– szparagi
– marchewka
– czerwona cebula
– salami
– jajko rozmącone do smarowania


Szparagi odetnij główki ok. 8cm długości, marchewkę obraną pokrój w słupki na wysokość szparagów, spryskaj razem olejem, posól i dopraw pieprzem, zamieszaj.
Cebulę czerwoną pokrój w piórka.
Z ciasta wytnij paski długości 20cm i szerokości ok. 4cm.
Na cieście układaj trzy salami, jedną szparagę, 2 słupki marchewki, piórko cebuli i zwiń jak roladę. Włóż do foremek na muffinki, posmaruj boki jajkiem i upiecz. Temperatura 200 stopni – 15-20 minut.

 

II. Kurczak w cieście francuskim
– ciasto francuskie
– pierś z kurczaka
– przyprawa do kurczaka
– szpinak
– ser mozzarella starty


Pierś z kurczaka potnij na małe paski, dopraw przyprawą z kurczaka (solić nie trzeba jeżeli używasz gotowej mieszanki – sól jest w mieszance), zamieszaj i odstaw.
Wytnij prostokąty (mogą być 12x10cm) z ciasta francuskiego, ponacinaj paseczki z dwóch stron, środek zostaw ok. 2cm nie nacięty.
Połóż liście szpinaku po środku, trochę sera startego i paseczek kurczaka, składaj paseczki ciasta jak warkocz.
Posmaruj jajkiem i piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

III. Boczek w cieście francuskim
– ciasto francuskie
– boczek wędzony surowy
– musztarda
– wykałaczki ozdobne drewniane


Ciasto pokrój na długość i szerokość boczku. Posmaruj musztardą, połóż plaster boczku i zwiń jak roladę, zepnij wykałaczką. Posmaruj boki jajkiem i piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ