Batbout nadziewane tuńczykiem i kukurydzą
Batbouty nadziewane tuńczykiem i kukurydzą są niezbędne podczas Ramadanu i są bardzo popularne w kuchni marokańskiej. Bardzo łatwo można wypełnić lekkie i puszyste bułeczki pieczone na patelni, które można przygotować z dużym wyprzedzeniem.
Farsz można modyfikować według gustu.
Te małe marokańskie kanapki to przysmak, który wszyscy uwielbiają.
składniki:
– Mini Batbout czarne (przepis tutaj)
– 1 puszka tuńczyka
– 1 marchewka starta na małych oczkach
– 4 łyżki kukurydzy
– 1 mała garść sałatki rozdrobniona
– pół pomidora (pokrojony w kostkę)
– 1 łyżka majonezu
– Sól i pieprz
Przygotowanie farszu:
Wymieszaj tuńczyka, startą marchewkę, kukurydzę, pomidor, posiekaną sałatkę i majonez.
Dodaj sól i pieprz.
Gdy batbouty ostygną, zrób nacięcie i włóż do nich odrobinę farszu.
I gotowe, nadziewane batbouty są gotowe!
Smacznego.