3 mini kanapki – prosto, szybko i smacznie (tuńczyk, kapary, grzanki)
Prosto, szybko i smacznie – mini kanapki na raz. Nie musisz się martwić o niespodziewanych gości, składniki są proste i na pewno znajdziesz w zapasach w lodówce. Wystarczy podsmażyć grzanki z bagietki, ułożyć produkty fantazyjnie i gotowe.
Salchichón Extra to wyjątkowa hiszpańska kiełbasa o intensywnym smaku i aromacie. Jest ona starannie przygotowywana z najlepszej jakości mięsa wieprzowego, które jest delikatnie doprawiane i suszone.
I. Róża z Salchichón Cular Extra
– grzanki z bagietki
– Salchichón Cular Extra w plastrach
– 100g serek śmietankowy z ziołami (łyżeczka świeżego oregano, łyżeczka szczypiorku, pół łyżeczki suszonych pomidorów i chili
– gałązki oregano
Serek z ziołami przełóż do worka z tylką, wyciśnij na grzanki ozdobne rozety.
Wędlinę Salchichón Cular Extra układaj po 5-6 plastry tak, aby zachodziły na siebie i zwiń jak roladę, przekrój na pół. Układaj na grzance po jednej „róży”, jeszcze tylko gałązka oregano, ułożenie na tacy i można podawać.
II. Kapar z piórkami z cebuli czerwonej
– grzanki z bagietki
– kapary z ogonkiem (przed użyciem wypłukaj)
– serek śmietankowy 100g + 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
– Salchichón Cular Extra w plastrach
– piórka z cebuli czerwonej
– natka pietruszki
Na grzankę połóż pół plastra Salchichón Cular Extra, wyciśnij rozetę z serka z jogurtem, połóż jeden kapar, dwa piórka z cebuli, udekoruj natką pietruszki.
III. Roladki z tortilli z tuńczykiem
– tortilla
– 100g serka śmietankowego + łyżka szczypiorku + łyżka jogurtu naturalnego
– tuńczyk filety w oliwie z oliwek
– starta marchewka na małych oczkach
– sałata karbowana
– mieszanka do bajgli (przepis tu)
Placek tortilli posmaruj serkiem z jogurtem i szczypiorkiem, połóż wałek marchewki – zawiń tortillą, połóż rząd z tuńczyka – lekko zawiń i na koniec sałata – wszystko razem zwiń jak roladę.
Posmaruj wierz roladki serkiem i obtocz w mieszance do bajgli, pokrój na małe kawałki. Gotowe do podania, wystarczy ułożyć na talerz i podać.
Smacznego