Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Faszerowane fioletowe jajka – Devilled eggs

Jajka faszerowane to klasyczny przepis, idealny na święta, Wielkanoc, przyjęcia i inne spotkania.
Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych! Ciekawy przepis na pyszne i proste przekąski.

Składniki:
– 4 jajka
– sok z buraka
– łyżka majonezu
– łyżeczka musztardy Dijon
– sól, pieprz
Ugotuj jajka na twardo, obierz i zanurz w soku z buraków na godzinę. Wyjm z soku, osusz. Przekrój na pół, żółtka przełóż do miseczki, dodaj łyżkę soku z buraka, majonez, musztardę, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj.
Przełóż farsz do worka cukierniczego z ozdobną tylką i napełnij fioletowe białka. Udekoruj drobnymi żółtymi kwiatuszkami i natką pietruszki.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ