Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Carving Przystawka, przekąska

Charcuterie – szybka deska z przekąskami

Szybka deska z przekąskami zadowoli nie jedną gospodynię. Spodziewasz się gości, a nie masz czasu stać w kuchni – ta deska z przysmakami zda egzamin. Wystarczy przejrzeć lodówkę i ułożyć na desce sery, wędliny, owoce, udekorować listkami bazylii, koprem czy pietruszką, podać na stół.
Potrzebujesz:
– 300g cienkiej kiełbasy szynkowej
– 200g sera mierzwionego
– 100g sera żółtego w kostce
– pomidorki koktajlowe
– oliwki zielone
– salami (ok. 5cm średnica)
– liście bazylii


1. Ser żółty pokrój w nieduże prostokąty. Kiełbasę szynkową składaj w harmonijkę, nabij na piker, dołóż pomidor koktajlowy i kostkę sera żółtego. Zrób kilka takich zestawów.


2. Na piker nałóż liść bazylii, pomidor koktajlowy, salami złożone na dwa razy i oliwkę zieloną. Zrób kilka takich zestawów.


3. Na szerszym kieliszku układaj plastry kiełbasy szynkowej w różę. Odwróć kieliszek, połóż na deskę ułożony kwiat.
4. Plastry sera mierzwionego układaj jeden na drugi, wytnij kółka o średnicy ok.4-5cm. Na małym kieliszku układaj płatki sera, odwróć kieliszek, ustaw kwiat koło róży z szynki. Zrób trzy takie kwiaty.
5. Ułóż w półkole koreczki z „kokardami” z szynką, teraz układaj pozostałe koreczki. Udekoruj listkami bazylii.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ