Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser Przystawka, przekąska

Ciasto francuskie z pałeczkami serowymi

Ciasto francuskie to baza do stworzenia wielu smakołyków. Przekąski z ciasta francuskiego cieszą się wielkim zainteresowaniem, ponieważ są przepyszne!. Szybkie i nieskomplikowane do zrobienia, cieszą się powodzeniem na imprezach, spotkaniach przy lampce wina.

Pałeczki serowe w cieście francuskim
– ciasto francuskie
– salami paprykowe
– pałeczki serowe
– żółtko rozmącone z łyżką mleka
– sezam
Ciasto francuskie potnij na prostokąty troszeczkę dłuższe od pałeczek serowych. Na każdym umieść po cztery salami, tak aby zachodziły na siebie, połóż na środku pałeczkę serową, zwiń ciasto, zlep dokładnie brzegi aby ser nie wyciekał podczas pieczenia. Posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp sezamem. Wstaw do gorącego piekarnika, nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 20 minut.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ