Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Domowe wyroby Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Pieczeń z kurczaka z papryką

Ten przepis na pieczeń z kurczaka jest dowodem na to, że naprawdę nie ma nic prostszego, smaczniejszego ani bardziej pocieszającego niż pięknie zrumieniona pieczeń.
Ten przepis jest nie tylko prosty, ale także pyszny, nie bez powodu nazywany jest niezawodnym, a obfite polanie roztopionym masłem pomaga uzyskać chrupiącą skórkę.
Składniki:
– 60dkg piersi z kurczaka
– 2 czubate łyżki bułki tartej
– 2 średnie jajka
– 1 łyżka musztardy
– 1 łyżeczka majeranku
– 9g soli
– pieprz do smaku
– dwie papryki czerwone
– 2 średnie cebule
– blaszka 12×30, bułka tarta
Osuszone piersi z kurczaka zmiel na grubych oczkach 5mm. Dodaj bułkę tartą, jajka, musztardę, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, również pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju, dodaj paprykę i przesmaż, pod koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posmaruj blaszkę tłuszczem (możesz użyć mniejszych blaszek), obsyp bułką tartą, wyłóż część masy, połowę smażonej papryki, warstwę masy, drugą połowę papryki i zakończ masą mięsną. Poprósz papryką, posmaruj masłem lub innym tłuszczem. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz ok.50 minut.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ