Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Falowane faszerowane jajka z różyczką z salami

Pyszne jajeczka faszerowane. Idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie lub inną okazję.

Potrzebujesz:
– 6 jaj
– 35g majonezu
– 35g śmietany
– 2 łyżeczki musztardy
– 3 szczypiorki posiekane
– kilka plasterki salami
– rzeżucha
Włóż jajko do zimnej wody i gotuj 8 minut od momentu, aż woda zacznie wrzeć. Odlej wodę, wlej zimnej i po chwili obierz jajka.
Przekrój na pół nożem karbowanym, żółtka przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem, dodaj majonez, śmietanę, musztardę, wymieszaj.
Napełniaj pastą połówki z białek, z salami składaj różyczki, układaj na jajku, udekoruj rzeżuchą.


Smacznego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ