Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Faszerowane jajka – smacznie i kolorowo

Faszerowane jajka często goszczą na różnych przyjęciach i imprezach. Szczególnie cieszą się powodzeniem w okresie świątecznym np. Wielkanocy.

Faszerowane jajka – smacznie i kolorowo
potrzebujesz;
– 6 dużych jaj
– 1/4 szk. majonezu
– szczypta soli
– 1/2 łyżki musztardy dijon
– szczypta wędzonej papryki
dodatkowo:
– 12 cienkie plastry kabanosa lub kiełbasy
– 3 pomidorki koktajlowe przekrój na pół a później na 12 cienkie plastry
– 12 kapary
– 12 plasterki rzodkiewki
– 12 „bananki” cebuli czerwonej
– 12 gałązki kopru
– mieszanka Everything Bagel Seasoning (przepis tu)
Przygotowanie:
Nalej do garnka wodę i włóż do niej jajka. Czekaj aż woda się zagotuje. Od momentu zagotowania się wody, gotuj jajka dokładnie 8 minut.
Po upływie tego czasu wylej wodę z garnka. Na jej miejsce wlej zimną wodę, aby lekko je schłodzić i zatrzymać proces gotowania. Obierz jajka i przekrój na pół, żółtka przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem, dodaj majonez, musztardę sól, paprykę wędzoną i wymieszaj.
Napełnij pastą białka. Na tak przygotowanym jajku układaj: plasterek kabanosa, plasterek pomidora, rzodkiewkę, „bananek” z cebuli czerwonej, jeden kapar i gałązkę kopru. Postępuj tak do wyczerpania składników. całość posyp mieszanką Everything Bagel Seasoning.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ