Jajka prezentują się atrakcyjnie na talerzu właściwie pod każdą postacią, jednak zdecydowanie najlepiej wyglądają, gdy są faszerowane. Połówki jajek faszerowanych, ułożone na talerzu i udekorowane, zaspokoją nie tylko apetyt, ale ucieszą również wzrok. Zresztą przekonajcie się sami, jak efektownym śniadaniem mogą być jajka faszerowane.
To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.
Faszerowane jajka – myszka
Składniki:
– 4 jajka
– 16 czarnych oliwek
– czerwona papryka
– łyżeczka chrzanu
– łyżka majonezu
– sól i pieprz do smaku
Z papryki wytnij nieduże serduszka. Ugotuj jajka na twardo, obierz, przekrój na pół, żółtka przełóż do miseczki i rozdrobnij widelcem. Białka przełóż do łyżeczek. Do żółtek dodaj majonez, chrzan, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Napełniaj pastą białka, połóż po dwie oliwki i serduszko z papryki jak na zdjęciu. Udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego.