Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

3 sprytne sposoby na pyszne i szybkie koreczki – Mozaika na talerz, koreczki na serze Tricolor, łódeczka wypełniona łososiem

 

Co to są właściwie koreczki? To rodzaj przekąski, który nie jest traktowany jako pełne danie. Koreczki mają za zadanie zaspokajać pierwszy głód, a na imprezę są po prostu przekąską idealną.
Efektowne i pyszne koreczki to sposób na przekąskę, którą zrobimy z tego, co akurat mamy w kuchu, a w dodatku koreczki będą gotowe w kilka chwil.
I. Mozaika na talerzu – pyszne koreczki


potrzebujesz:
– oliwki zielone
– ogórki konserwowe pikle
– pomidorki koktajlowe
– ser camembert
– salami małe plastry
– okrągły talerz
– dłuższe pikery
Ogórki pokrój wzdłuż w cienkie plastry, ser camembert przekrój na pół, a każdą połowę pokrój na 8 trójkąty. Salami złóż dwa razy w trójkąt i wsuń na piker, następnie wsuń oliwkę, trójkąt z sera camembert, pomidorka zawiniętego w ogórka, zakończ oliwką. Ułóż na okrągłym talerzu.

II. Koreczki na serze Gouda Tricolor


potrzebujesz:
– oliwki czarne
– papryka czerwona
– ogórki konserwowe pikle
– salami małe plastry
– ser gouda tricolor
Z sera wytnij nieduże kwadraty lub prostokąty, pikle pokrój na 1,5 cm kawałki, paprykę w małe prostokąty (np. 1cm x 2cm), salami złóż na pół i jeszcze raz na pół.
Na piker nakładaj kolejno: czarną oliwkę, kawałek papryki, kawałek ogórka, złożone salami, zakończ serem trójkolorowym który jest jednocześnie podstawą.

III. Łódeczka z ogórka pełna łososia


potrzebujesz:
– łosoś wędzony
– czarne oliwki
– długi zielony ogórek
– koper
– pikery
Odetnij końcówki ogórka i przetnij go wzdłuż na pół, połóż na długim półmisku ziarenkami do dołu. Łososia potnij na paseczki 1cm x 10cm, zawijaj oliwki, wkładaj po dwa łososie z oliwką na pikera, umieść na ogórku. Ustaw cały rząd w odstępach ok. 1cm. Udekoruj koprem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ