Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dekoracje Deser Przystawka, przekąska

Najlepszy pomysł na wykorzystanie rożków do lodów

 

Wbrew pozorom, lodowe kubeczki okazują się bardziej uniwersalne, niż przypuszczaliśmy. Można je wykorzystać na różne sposoby i przygotować zaskakujące przekąski. Zdrowa przekąska wypełniona owocami, serem i wędliną oto co możesz wyczarować z rożków.


Potrzebujesz:
– lodowe rożki
– borówki
– miechunka
– kiwi
– winogrona
– truskawki
– ser podwędzany
– paluszki serowe
– cienkie kabanosy
– salami
– pieczywo kruche
– pikery


Na początek przygotuj pikery z owocami, nałóż na kilka pikery po cztery borówki, obierz kiwi, podziel na części i przekładaj naprzemiennie z miechunką ( Physalis peruviana). Złóż salami na pół i jeszcze raz na pół, nałóż na piker, powtórz jeszcze raz z salami – również nałóż na piker – wcześniej nałóż winogrono.
Ser podwędzany pokrój w trójkąty. Duże truskawki podziel na cztery części.
Włóż rożek do szklanki i układaj: wrzuć 1-2 winogrona, pieczywo chrupkie, trójkąt z sera, paluszek serowy, laskę kabanosa, piker z salami, borówkami i miechunką – zakończ truskawką.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ