Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Faszerowane jajka – pysznie i kolorowo

Prosty, efektowny i bardzo bogaty. Podstawą nadzienia jest żółtko z majonezem, ale w niektórych miesza się go z tuńczykiem, a w innych z surimi. Do dekoracji wystarczy drobno posiekać kolorowe pomidorki koktajlowe, marchewki, rzodkiewki i ogórek.

Składniki:
– 4 jajka
– 2 ogórki konserwowe małe
– 2 rzodkiewki
– 4 pomidorki koktajlowe żółte
– 4 pomidorki koktajlowe czerwone
– 2 mini ugotowane marchewki
– 2 łyżki majonezu
– łyżeczka musztardy
opcjonalnie: czarnuszka
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół, oddziel żółtka od białek. Żółtka przełóż do miseczki, dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez i musztardę, zblenduj na jednolitą masę.
Drobno posiekaj kolorowe pomidorki koktajlowe, marchewki, rzodkiewki i ogórek.
Pastę z żółtek przełóż do worka i wypełnij białka.


Jajka dekoruj marchewką, rzodkiewką i ogórkiem – układając w okrąg, w środku umieść kilka ziaren czarnuszki. Pomidorki koktajlowe układaj w rzędzie naprzemiennie – żółty i czerwony pomidor, przez całe białko.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ