Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Łódeczki wypełnione koreczkami – dekoracyjne i smaczne

Odkryj fantastyczne smaki. Trzy przekąski zebrane w jednej łódeczce. Łódeczki wypełnione koreczkami to jedna z najprostszych przekąsek, jakie można sobie wyobrazić, a jednocześnie taka, która pozostawia nieograniczone pole dla własnej inwencji twórczej i komponowania nowych smaków. Dekoracyjna i smaczna, jest również dość szybka w przygotowaniu.


Potrzebujesz:
– boczek wędzony surowy
– śliwki wędzone
– salami tradycyjne
– salami all’aglio
– ogórek zielony
– papryka czerwona
– żółty ser
– serek śmietankowo-chrzanowy
– crackers con rosmarino
– sałata
– pikery
– łódeczki bambusowe
1. Śliwki suszone zawiń w plastry boczku wędzonego, wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 15 do 20 minut. Sprawdzaj w między czasie aby za mocno nie przypiec.
2. Paprykę pokrój w małe kwadraty, ogórek w cienkie paski wzdłuż ogórka.
Na piker włóż paprykę, zwinięty rulon z ogórka i złożone na czworo salami tradycyjne – odłóż.
3. Z sera żółtego wytnij gwiazdki, odetnij plaster ogórka ze skórką i potnij na 1cm paski. Salami all’aglio posmaruj serkiem, złóż dwa boki do środka i zwiń jak roladę.
Na piker nałóż gwiazdkę z sera, kawałek ogórka i roladkę z salami all’aglio.
4. Do każdej łódeczki włóż kawałek sałaty, śliwkę w boczku, koreczek z papryką i salami, koreczek z salami all’aglio,
crackers con rosmarino (jeżeli są długie krakersy – przełam na pół).

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ