Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

3 Delikatne koreczki na sucharkach

Mini kanapki w trzech odsłonach. Podane na mini sucharkach spisały się świetnie w roli imprezowej przekąski.

Składniki:
– mini sucharki
– mini pomidorki czerwone i żółte
– ogórek angielski
– rzodkiewki
– salami
– winogrona zielone
– ser żółty
– serek śmietankowy ze szczypiorem
– sałata
Ogórek i rzodkiewkę pokrój w plastry.


I. Wachlarz z ogórka i rzodkiewki
Weź kilka sucharki, posmaruj serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem. Teraz układaj piramidkę: plaster ogórka, plaster rzodkiewki, ogórek, rzodkiewka i zakończ ogórkiem. Wbij dwie wykałaczki po przeciwległych brzegach i przetnij po przekątnej. Przenieś na suchara, rozłóż wachlarz z warzyw, wbij żółtego mini pomidorka na wykałaczkę.


II. Wachlarz z ogórka i salami
Ponownie posmaruj serkiem kilka sucharki. Ułóż piramidkę z salami i ogórka – zacznij od salami, ogórek, salami, ogórek, zakończ salami. Wbij dwie wykałaczki po przeciwległych brzegach i przetnij po przekątnej. Przenieś na suchara, rozłóż wachlarz, wbij czerwonego mini pomidorka na wykałaczkę.


III. Trójkąt sera na sucharku
Żółty ser pokrój w plastry na grubość ok. 1cm., następnie w trójkąty. Weź kilka sucharki, posmaruj serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem. Połóż kawałek sałaty, trójkąt sera, na wykałaczkę nabij winogrono i wbij w ser.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ