Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Ser camembert w panierce

Szykujesz imprezę i brakuje Ci pomysłu na pyszne, proste i szybkie przekąski? Trzy propozycje które pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują – przekąski na imprezę, urodziny, imieniny czy sylwestra. Pomysł na szybkie przystawki, którymi zachwycisz najbliższych, wystarczy kilka zwykłych składników, łatwe do przyrządzenia w dużych ilościach w domowej kuchni.


 Ser camembert w panierce
– ser camembert
– jajko + łyżka mleka
– bułka tarta
– łyżka mąki
– ciemne winogrona
– sól
– olej do smażenia
Jajko dopraw solą do smaku, wlej mleko, rozmąć. Wlej olej na małą patelnię o. 1cm wysokości, podgrzej.
Ser camembert pokrój na osiem części, każdą część obtocz w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jaku i bułce tartej. Wkładaj na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron na złoty kolor. Usmażone przełóż na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. W każdy wbij wykałaczkę z ciemnym winogronem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ