Zgrabne babeczki z łososiem, serkiem i szczypiorkiem

Pyszna i ładnie prezentująca się przystawka na zimno z łososia wędzonego, serka kremowego i szczypiorku.
Składniki:
– słone babeczki
– 150g serka kremowego
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– jajko ugotowane na twardo
– 1/2 łyżki soku z cytryny
– 200g łososia wędzonego
– 2 łyżki szczypiorku posiekanego
– kilka listki sałaty karbowanej
– plasterki cytryny pokrojone na 4 części
– koperek
– sól i pieprz do smaku
Jajko pokrój w drobną kostkę.
Połowę łososia wędzonego posiekaj na drobno, z drugiej połowy uformuj zgrabne różyczki.
Serek kremowy połącz z jogurtem i sokiem z cytryny, wymieszaj. Dodaj posiekany szczypior, rozdrobnione jajko, posiekanego łososia, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Babeczki napełnij pastą z łososia, połóż jedną łososiową różyczkę, udekoruj ćwiartką cytryny i koperkiem.
Smacznego.

Dodaj komentarz