Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Piękne wiosenne kanapki na tostach

Te idealnie proste kanapki można przygotować z wyprzedzeniem, są podawane na zimno i są po prostu idealne na wymyślne święto wiosny lub lata! Z delikatnym serkiem, serem żółtym, szynką, pomidorkami i winogronem stworzysz najbardziej zniewalające, kolorowe i cudowne małe ogrody róż i warzyw na tacy z przekąskami!
Składniki:
– chleb tostowy
– szynka (okrągłe plastry)
– ser żółty w plastrach
– pomidory koktajlowe
– serek śmietankowo-ziołowy
– winogrona czerwone i zielone
– masło
– listki pietruszki
Uwaga: ser żółty najlepiej użyć mierzwiony, czyli ser w plastrach trzy razy cieńszych niż tradycyjne.
Chleb tostowy przekrój na pół po przekątnej, posmaruj masłem. Z sera mierzwionego wykrój obręczą kółka mniej więcej taką samą średnicę jak szynka. Zrób nacięcia do połowy zarówno w serze mierzwionym jak i szynce, zwijaj w kielichy, lekko rozciągnij.
Pomidorki i winogrona przekrój na pół wzdłuż, jeśli są duże pokrój na trzy części.
Na najdłuższym boku chleba tostowego połóż rulon z szynki, na przeciwległym boku ułóż rulon z sera mierzwionego w środek układaj: ćwierć pomidora, winogrono zielone, czerwone, wyciśnij rozetą z serka śmietankowego, zakończ ćwiartką pomidorka. Udekoruj listkami pietruszki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ