Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Finger food z szynką, pasztetem i chlebem tostowym – prosto i smacznie

Jeśli planujesz w najbliższym czasie spotkanie ze znajomymi, mam coś, co na pewno Cię zainteresuje. Proste, smaczne, ładnie prezentujące się – mini kanapki z chleba tostowego z dodatkiem szynki.
Składniki na mini kanapki z szynką
– chleb tostowy
– szynka
– serek śmietankowy
– szczypior
– papryka
– sałata
Z chleba tostowego odkrój skórki, przekrój na pół. Każdą połowę posmaruj serkiem śmietankowym, połóż kawałek sałaty, 2-3 plasterki szynki (tej samej wielkości co chleb), przykryj tostem. Taką kanapkę zwiąż szczypiorem. Z papryki wytnij foremką łezki, połóż na wiązaniu.

Składniki na mini kanapki z pasztetem
– chleb tostowy
– ogórek zielony
– pasztet drobiowy
– pomidorki cherry
– listki pietruszki
– serek śmietankowy
Wytnij kółka z chleba tostowego takiej średnicy jak ogórki. Ogórki pokrój na plasterki, pasztet przełóż do rękawa z tylką. Chleb posmaruj serkiem śmietankowym, połóż plaster ogórka, wyciśnij rozetę z pasztetu, na górę połóż ćwierć pomidorka cherry i listek pietruszki.
Smacznego.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ