Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Donuty z jajek? Szybkie i pożywne danie

Na temat dań z jajek napisano już nie jedną książkę i ciągle spotykam nowe pomysły na dania wyczarowane z jajek. Donuty z jajek z odrobiną szczypioru i papryki, świetny pomysł na śniadanie.
Składniki:
– 5 jajek
– 1 mini papryka
– kilka szczypiorki
– sól i pieprz do smaku
– rukola
– foremka gumowa na donuty
Do dekoracji: papryka pokrojona w małe słupki, szczypior i koper
Białka oddziel od żółtek. Paprykę pokrój w drobną kostkę, szczypior posiekaj. Białka lekko rozmąć widelcem, dodaj paprykę i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem. Rozlej do formy na donuty. Formę wstaw do większego naczynia, wlej gorącej wody do połowy wysokości formy. Włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 15 minut.
W czasie pieczenia dopraw żółtka solą, wymieszaj.
Gdy czas pieczenia zakończy się, wysuń z piekarnika formę i do każdej wlej żółtko. Piecz jeszcze 5 minut.
Wyciągaj z formy delikatnie po lekkim wystudzeniu, układaj na rukoli w środek włóż słupki papryki, szczypiorek i koperek.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ