Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Rogaliki z ciasta francuskiego z łososiem

Na śniadanie lub przystawkę zamień krakersy lub herbatniki na niesamowite rogaliki z łososiem, które można łatwo zrobić z ciasta francuskiego.
Rogaliki to klasyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Są maślane, łuszczące się i och, takie pyszne; dlatego uwielbiam je jeść na śniadanie lub o dowolnej porze dnia.
Rogalik zawdzięcza swoją nazwę charakterystycznemu kształtowi półksiężyca. Ale oto zabawny fakt: jeśli myślisz, że Francja urodziła to ciasto, pomyśl jeszcze raz!
Jasne, rogalik to francuskie słowo i na pewno jest podstawą francuskiej kuchni; ale w rzeczywistości jest to Viennoiserie – co oznacza, że ​​jest pochodzenia austriackiego!
Niezależnie od tego, czy kupujesz je w swojej ulubionej piekarni, czy robisz je sam, żaden rogalik nie jest kompletny bez nadzienia lub dodatków!
A jeśli chodzi o wypełnienia, masz niezliczone możliwości! Niezależnie od tego, czy jest słodki, pikantny, czy kombinacja obu – nie możesz się pomylić.
Rogaliki z łososiem
Składniki:
– ciasto francuskie
– 100g serka śmietankowego
– pasta wasabi
– 100g łososia wędzonego
– szczypior
– żółtko + łyżka mleka
Przygotowanie:
Do serka dodaj łyżeczkę wasabi, wymieszaj. Szczypior posiekaj. Łososia wędzonego pokrój na mniejsze paski.
Jeżeli masz kupione ciasto francuskie, użyj do tej ilości farszu – tylko połowę ciasta. Drugą połowę wykorzystaj do innych przekąsek.
Wytnij okrąg z ciasta, podziel na osiem części. Na szerszą część połóż po łyżeczce serka, lekko rozsmaruj, posyp szczypiorkiem, połóż pasek łososia, zwijaj ciasto do środka. Posmaruj żółtkiem rozmąconym z mlekiem, wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz 20 minut.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ