Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Faszerowane jajka z jabłuszkiem kaparowym

Czy uważasz, że jajka na twardo są takie nudne? Oznacza to, że nie wypróbowałeś jeszcze naszej różnorodnej oferty: wiosenne jajka, jajka diabelskie dla miłośników pikantnych jaj, które wprowadzają powiew radości na stół, dekorowane jajka, aby zainaugurować Twoje wielkanocne menu … jak wiele jest sposobów, aby odkryć na nowo to proste podstawowe przygotowanie! Do nadziewania jajek faszerowanych, które dziś proponujemy, użyliśmy ser topiony typu Hochland, serek śmietankowy : kilka składników a mamy pyszny, wesoły i kolorowy rezultat. Idealne jako przystawka lub na aperitif w gronie przyjaciół, jajka faszerowane po raz kolejny to piękna i smaczna niespodzianka!

Składniki:
– 4 jajka ugotowane na twardo
– ser topiony typu Hochland 100g
– serek śmietankowo-łososiowy 100g
– majonez 2 łyżki
– jabłuszka kaparowe 8 sztuk
– koper
Do dekoracji: żywe kwiatki mini bratka
Jajka przekrój na pół, żółtka przełóż do miseczki. Do żółtek dodaj serek topiony, serek łososiowy, majonez, dopraw solą i pieprzem, zblenduj na jednolitą pastę.
Koperek posiekaj. Rant białka posmaruj delikatnie majonezem i połóż na posiekany koperek (koperek przyklei się do majonezu). Odwróć białko i ułóż na półmisek. Do każdego wciśnij rozetę z pasty, na górę połóż jabłuszko kaparowe, udekoruj żywym kwiatkiem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ