Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Jajka faszerowane w gniazdku z szynki

Jajka faszerowane to klasyczny przepis, idealny na święta, Wielkanoc, przyjęcia i inne spotkania w gronie rodzinnym lub przyjaciół..
Przepis na jajka w szynce to połączenie kilku prostych składników, w tym jajek na twardo, majonezu, soli i pieprzu. Otóż to. W połączeniu z odrobiną papryki, szczypiorku, dodaje smaku.
Prosta i szybka przekąska
Ilość składników można zwiększać proporcjonalnie – w zależności ile chcemy zrobić jajek faszerowanych 🙂

Jajka w szynce szwarcwaldzkiej z majonezem.
Składniki:
– 2 jaja ugotowane na twardo
– 4 plastrów Szynki szwarcwaldzkiej
– szczypiorek
– 2 łyżeczki majonezu
– sól i pieprz do smaku
– papryka żółta i czerwona
– listki pietruszki
Przygotowanie jajek w szynce szwarcwaldzkiej.
Jajka gotujemy na twardo (6 minut od zagotowania się wody), odcedzamy, zalewamy zimną wodą, gdy są zimne obieramy ze skorupek. Odcinamy odrobinę jajka z obu stron, tak aby można je było postawić na ściętej części i przecinamy jajka na pół. Na blacie rozkładamy plasterki szynki szwarcwaldzkiej, składamy je wzdłuż na pół. Na szynkę kładziemy po dwie gałązki cienkiego szczypiorku i listek pietruszki, następnie połówki jajek owijamy w szynkę.
Jajka ustawiamy na talerzu,. Na jajko nakładamy po łyżeczce majonezu, doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem, dekorujemy kawałeczkami papryki czerwonej i żółtej.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ