Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Jajka faszerowane rybą

Jajka faszerowane to klasyczny przepis, idealny na święta, Wielkanoc, przyjęcia i inne spotkania w gronie rodzinnym lub przyjaciół..
Przepis na jajka z rybą to połączenie kilku prostych składników, w tym jajek na twardo, majonezu, jogurtu greckiego soli i pieprzu, oczywiście i rybka. Otóż to. Połączenie szprotek z majonezem i żółtkami , uzyskujemy ciekawy smak.
Prosta, szybka i smaczna przekąska w sam raz na zbliżające się święta. Takie przekąski robię również bez okazji, gdy tylko naleci mnie ochota na jajka faszerowane 🙂
Ilość składników można zwiększać proporcjonalnie – w zależności ile chcemy zrobić jajek faszerowanych 🙂

Jajka faszerowane szprotami:
Składniki:
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 8 szprotki wędzone (można użyć z oleju)
– łyżka majonezu
– łyżka jogurtu greckiego
– łyżeczka papryki w proszku
– sól, pieprz do smaku
– listki pietruszki
Jajka gotuj na twardo (6 minut od zagotowania się wody), odcedź, zalej zimną wodą, gdy są zimne obierz ze skorupek.
Przekrój na pół. Żółtka przełóż do miseczki, dodaj 4 szprotki bez głów i ogonków, rozgnieć widelcem. Dodaj majonez i jogurt grecki, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Przełóż do rękawa cukierniczego, wypełniaj masą połówki jajek wcześniej posypane przez siteczko papryką. Do każdego jajka włóż pół szprotki bez głowy, ale tym razem z ogonkiem :), udekoruj listkiem pietruszki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ