Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Koszyczki z salami – gdy brakuje produktów

Chcesz zrobić wyjątkową przekąskę, brakuje ci produktów? Sprawdź zawartość swojej lodówki, wyłóż na stół, nie trzymaj zbyt długo otwartej lodówki. Usiądź i teraz zastanów się, co możesz zrobić z tych produktów! Najgorzej jest zacząć, później sypią się przepisy jak z rękawa. Jeżeli masz owoce i warzywa to już wygrałeś, a jeszcze do tego kilka plastry salami – jesteś w domu – tak mówi stare przysłowie. To nie czekaj, do dzieła, wyczaruj pyszne przekąski. Jeżeli nie masz chleba, bułek, babeczek, tarteletek czy ciasta francuskiego, zrób koszyczki z salami tak jak ja.

Koszyczki z salami – gdy brakuje produktów
Składniki:
– plastry salami
– 1 awokado
– łyżka szczypioru
– 1 średni pomidor
– 100g serka Feta w kostkach
– sól i pieprz do smaku, sok z cytryny
– mała cebula czerwona
Salami ułóż w formie na muffinki, dociśnij do dna. Piekarnik nagrzej do 180 stopni, piecz salami 12 minut, wyjmij z foremek na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu, wystudź.
Pomidor pokrój w kostkę, odsącz nadmiar soku. Awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w kostkę, skrop cytryną. Szczypiorek posiekaj, cebulę czerwoną pokrój w piórka.
Do miseczki wsyp pomidory, awokado, szczypiorek, serek feta, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Każdy koszyczek z salami napełnij sałatką, połóż piórko cebuli i listek pietruszki.



Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ