Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Awokado z jajkiem na bagietce – świąteczne akcenty

Warto aby taka świąteczna przekąska znalazła się na Twoim stole, są spore szanse, że zamiast po kolejny kawałek ciasta, każdy sięgnie po zdrową przekąskę.
Zaskocz swoich domowników odświętnymi kanapeczkami. Najładniejsze dania wcale nie muszą być najbardziej wyszukane, o czym świadczy popularność mini kanapek. Finger food idealnie sprawdzą się też w sylwestrowy wieczór, gdy między kolejnymi piosenkami i tańczeniem na parkiecie nie masz za bardzo czasu na jedzenie.
Jajko i awokado zawsze idą w parze, świetnie się uzupełniają,polecam mini choinki właśnie z tych produktów.

Składniki:
– bagietka domowej roboty przepis tu
– awokado
– łyżka soku z cytryny
– 2 jajka
– owoce granatu
– płatki migdałowe
– koper
– sól, pieprz i czosnek do smaku
Jajka ugotuj na twardo, obierz. Awokado obierz, usuń pestkę. Do jednej miski pokrój awokado, spryskaj sokiem z cytryny, dodaj pokrojone jajko – dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą czosnku sproszkowanego. Użyj blendera, zmiksuj na jednolitą pastę.
Upieczone i wystudzone bagietki pokrój na kromki ok. 1,5cm. Na każdej wyciśnij tylką rozetę lekko wznosząc ku górze, udekoruj migdałowymi płatkami, owocami granatu, całość posyp posiekanym koperkiem.

Smacznego.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ