Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska Surówki i sałatki Wegańskie

Sałatka w jadalnej muszli

Kiedy masz w lodówce naprawdę świetną sałatkę, możesz nawet po nią sięgnąć, zanim weźmiesz paczkę chipsów. Przydarzyło mi się! Uwielbiam sałatki, są lekkie, kolorowe, pożywne i mają mało kalorii. Dziś przygotowałam sałatkę prostą i szybką w wykonaniu – owocowo-warzywną, takie mieszanki bardzo lubię.

Składniki:
– mix sałat
– 1/2 ogórka szklarniowego
– awokado
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– 3 łyżki serka śmietankowego
– krewetki
– pitaja
– mandarynka
– White cheese in Brine (ser dojrzewający w solance)
– jadalne muszle
– sól do smaku, łyżka soku z cytryny
Ogórek umyj, osusz, pokrój w kostkę. Awokado obierz, pokrój w cząstki, skrop cytryną. Jogurt grecki wymieszaj z serkiem śmietankowym. Pitaję przekrój na pół, wydrąż kulki. Mandarynkę obierz, podziel na cząstki.
Do pojemnika przełóż pokrojony ogórek, awokado, dopraw solą, dodaj jogurt wymieszany z serkiem – wymieszaj.
Rozłóż muszle jadalne, do każdej dodawaj kolejno: 2-3 listki sałaty mix, łyżkę mieszanki ogórka z awokado, 3-4 kulki pitaji, kilka kostek sera dojrzewającego z solanki, 2 cząstki mandarynki. Na środku zrób kleks z serka, ułóż na nim krewetkę. Ozdób listkami bazylii.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ