Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Mini kanapki z łososiem i pastą z awokado

Uwielbiam kanapki z łososiem w parze z awokado. Takie mini kanapki szybko się przygotowuje i szybko znikają. Gotowe finger food można położyć na podłużnych talerzykach lub półmisku. Świetnie nadaje się do tego także podłużna taca.

Składniki:
– pumpernikiel
– 100g łososia wędzonego
– żurawina
– szczypiorek
– starta skórka z pomarańczy
Pasta z awokado:
– 1 awokado
– 2 jajka
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżka soku z cytryny
– sól do smaku
Na początek przygotuj pastę. Obierz awokado, przekrój, wyjmij pestkę, miąższ pokrój w kawałki, skrop cytryną. Jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj, dodaj do awokado, zmiksuj z majonezem na pastę, na koniec dopraw solą.
Na kromki pumpernikla wyciśnij rozety z pasty, umieść dekoracyjnie kawałki łososia, jedną żurawinę, posyp szczypiorkiem i skórką z pomarańczy.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ