Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Elegancka kompozycja finger food

Finger food to świetny pomysł, aby przygotować wyjątkową oprawę na przyjęciu, a przy tym zapewnić sobie mniej sprzątania po imprezie, gdyż nie wymagają używania talerzy i sztućców. Pięknie podane niewielkie przekąski kuszą, dlatego ekspresowo znikają ze stołu. Odpowiednio skomponowane menu z pewnością zachwyci gości i sprawi, że wyróżnisz się jako doskonały gospodarz. Decydując się na przekąski typu finger food warto pamiętać, że liczy się fantazja, nietypowe kompozycje oraz elegancki sposób serwowania.

Kanapka na bagietce składniki:
– bagietka
– ogórek zielony
– rzodkiewka
– salami
– sałata karbowana
– cebula czerwona
– serek śmietankowy
– czarne oliwki
Ogórek i rzodkiewkę pokrój w plasterki, każdy plasterek na pół. Plasterki cebuli pokrój na cztery części.
Bagietkę pokrój na kromki lekko po skosie.
Na kromkę bagietki nałóż serek śmietankowy, z jednej strony po skosie połóż ogórek, rzodkiewkę, ogórek i ćwierć cebuli, na pozostałą część liść sałaty karbowanej. Na ozdobną wykałaczkę nałóż oliwkę. Salami zwiń w kształt różyczki, nałóż na wykałaczkę z oliwką i wbij w kanapkę.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ