W przypadku niespodziewanej wizyty gości doskonale sprawdzą mini kanapki, które można przygotować w kilka minut. Wystarczą do tego wykałaczki oraz kilka składników. Jeśli masz trochę więcej czasu na przygotowanie finger food możesz przyszykować śledzie na pieczonym ziemniaku, chrupiące ciasto francuskie ze szpinakiem, serem feta oraz suszonymi pomidorami czy małe tortille z szarpanym kurczakiem i pikantnym sosem pomidorowym. Takie mini przekąski finger food warto podać wykorzystując ozdobne naczynia. Dziś przygotuję dla Was proste, smaczne i pięknie podane mini przekąski ze składnikami jak niżej.
Składniki:
– bagietka
– serek śmietankowy z ziołami
– pomidorki cherry
– listki pietruszki
– salami
– ozdobna wykałaczka
Bagietkę kroimy lekko po skosie na cienkie paski, smarujemy serkiem. Salami zwijamy w harmonijkę, przekłuwamy wykałaczką i układamy na bagietkę, dokładamy listek pietruszki, dopełniamy pomidorkiem cherry.
Smacznego.