Mini roladki, małe, zgrabne i podzielne, stanowią szybką przegryzkę na jeden kęs, są dobrą przekąską na niejedną imprezę. Ruloniki z surimi i chlebem tostowym, dobrze smakują i uroczo wyglądają na naszym stole.
Składniki:
– chleb tostowy
– pałeczki krabowe surimi
– serek śmietankowy
Chleb tostowy rozwałkować na cienkie płaty. Pałeczki surimi rozwinąć, ułożyć 2 obok siebie, również u dołu 2 rozwinąć tak aby nachodziły lekko na siebie. Chleb tostowy smarować serkiem i układać na surimi – posmarowanym do dołu. Górę tostów również posmarować serkiem. U dołu tostu ułożyć rząd pałeczek surimi, rolować jak roladę. Zawinąć w folię spożywczą, zostawić w lodówce na co najmniej 30 minut. Pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.
Smacznego.