Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Roladki z szynką i serem – jeszcze takich nie jadłeś

Mini roladki, małe, zgrabne i podzielne, stanowią szybką przegryzkę na jeden kęs, są dobrą przekąską na niejedną imprezę. Ruloniki z serem i szynką – odpowiednio przyprawione –  dobrze smakują i uroczo wyglądają na naszym stole.

Składniki:
– 6 dużych plastrów szynki
– 200g sera białego tłustego
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka posiekanego kopru
– 1 łyżka posiekanego szczypiorku
– sól i pieprz do smaku
Ser utrzeć z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Do masy dodać posiekany koper i szczypiorek – wymieszać.
Masę podzielić na pół.
Na foli spożywczej ułożyć trzy plastry szynki, tak aby zachodziły na siebie. Na jednym końcu położyć połowę masy serowej w formie wałka. Podnosząc brzeg foli zrolować szynkę. Z drugą częścią masy postąpić tak samo. Owinąć folią, odłożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Pociąć na cztery równe części – każdą przeciąć po skosie, ułożyć na półmisek. Udekorować listkami pietruszki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ