Nie można powiedzieć że jest to sezonowa przekąska – arbuza możemy kupić cały rok, ale tylko w upały chętniej sięgamy po niego. Dla tych którzy lubią wyzwania, proponuję arbuza z serem pleśniowym.
Skład:
– schłodzony arbuz
– ser pleśniowy
– czarne oliwki
– bazylia
I.
Arbuza i ser pleśniowy kroimy w małe kwadraty. Na arbuza kładziemy ser pleśniowy, listek bazylii, oliwkę, spinamy ozdobną wykałaczką.
II.
Arbuz, ser pleśniowy i liść bazylii spinamy ozdobną wykałaczką.
Smacznego.
Przekąska z melonem
– melon
– szynka parmeńska
– mini mozzarella
– listki bazylii
Melona obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę 2×2. Plaster szynki kroimy na cztery części.
Na cząstkę melona układamy zwiniętą szynkę, następnie liść bazylii, mini mozzarellę i spinamy ozdobną wykałaczką.
Smacznego.
–