Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Wydrążony ogórek nadziewany salami, jajkiem i serem

Przekąska na każdą imprezę, niespodziewanych gości lub by umilić wieczór swoim bliskim. Chrupiąca i pożywna, nie musimy się martwić że zabrakło pieczywa. Ta przekąska nie potrzebuje chleba, a samo wykonanie jest szybkie, wystarczy zgromadzić odpowiednie produkty i przekąska gotowa.

Potrzebujemy:
– Ogórki zielone
– Salami
– Serek śmietankowy
– Ser żółty
– Jajko
Jajko gotujemy na twardo, ser żółty kroimy w cienkie słupki nie dłuższe jak średnica salami, takie same słupki kroimy z ogórka.
Drugiego ogórka kroimy na 3cm kawałki i wydrążamy środek, z boków ogórka ścinamy skórkę co pół centymetra.
Plaster salami smarujemy serkiem śmietankowym, układamy słupek ogórka, sera żółtego, ćwierć jajka, zawijamy salami, przekładamy przez wydrążony ogórek tak aby po obu stronach wystawało po tyle samo salami z nadzieniem.
Drugi sposób to przecięcie ogórka z nadzieniem na pół i stawiamy pionowo.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ