Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Carving Przystawka, przekąska Surówki i sałatki

Ogórkowe i pomidorowe lizaki – przekąski na patyku

Zabawne i proste w wykonaniu „lizaczki” warzywne. Kto powiedział, że lizaki muszą być niezdrowe? Przepis na wyjątkowe „lizaki” warzywne. Może nie całkiem do lizania ale za to pikantne i chrupiące, ozdobią nasz stół przekąskowy, na pewno znajdą swoich wielbicieli. Takie „lizaczki” można wykonać szybko przed samą imprezą, spotkaniem towarzyskim czy w gronie rodzinnym.

Potrzebujemy tylko:
– zielony ogórek
– serek śmietankowy
– pomidorki cherry
– serek mozzarella w kulkach
– sól i pieprz do smaku
– patyczki
Opcjonalnie:
– listki pietruszki
– czarnuszka, ziarenka granatu
Umyj ogórek, odkrój po kawałku z obu stron, wydrąż środek. Serek dopraw solą i pieprzem, napełnij środek ogórka, potnij na pół centymetrowe plasterki. Każdy plasterek nabij na patyczek. Kilka plasterki obsypałam czarnuszką, w kilka włożyłam owoce granatu.


Na drugie „lizaczki” użyłam pomidorki cherry i ser mozzarella. Z pomidorków odkrój 1/3 góry, z większej części wydrąż środek, a na to miejsce włóż kulkę serka mozzarella, z boku włóż mały listek pietruszki, nadziej na patyczek i „lizaczek” gotowy.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ