Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Tortillowe roladki z dostępnych składników

Czasami, gdy mamy rodzinne spotkania, mówimy wszystkim, aby przynieśli swoje ulubione przekąski lub przystawki. To są moje ulubione rodzinne posiłki! Kiedy jedzenie ma niewielki rozmiar, możesz spróbować wszystkiego po trochu, a nadal mieć miejsce, aby wrócić po więcej tego, co naprawdę kochasz!.
Myślę, że gdybym mogła pominąć główne danie posiłku i skupić się na przystawkach – byłabym zdecydowanie zadowolona.
Zapraszam do skorzystania z przepisu na smakowite tortillowe roladki, ze składnikami które mamy pod ręką.
Składniki:
– 3 placki tortilli
– 100g wędzonego boczku
– 2 jajka
– 100g serka śmietankowego
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– oliwki czarne
– 2 ogórki konserwowe
– pęczek szczypiorku
– sól i pieprz do smaku

Dodatkowo: małe pomidorki cherry, jajka przepiórki, natka pietruszki.
Boczek pokrój w cienkie paski, podsmaż.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój w kostkę, szczypiorek posiekaj. Ogórek konserwowy pokrój w kostkę, oliwki posiekaj. Serek śmietankowy połącz z jogurtem, wymieszaj – dopraw solą i pieprzem.
Placek tortilli posmaruj serkiem, na środek ułóż podsmażony boczek, posyp ogórkiem konserwowym, po obu stronach zrób szlaczki z jajka, dalej pasek z oliwek, zakończ szczypiorkiem. Całość zwiń jak roladę, potnij na paski 2-3 cm. Każdą roladkę zwiąż szczypiorkiem, połóż listek pietruszki i pomidorek, wbij wykałaczkę zdobną.

Drugą tortillę wykonaj nadzienie tak samo, zakończ listkiem pietruszki i jajkiem przepiórki.

Trzecią tortillę zakończ listkiem pietruszki i czarną oliwką.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ