Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Żaglówki z jajek

Żaglówki z jajek? Tak, tak, to możliwe, uciecha dla oczu, rozkosz dla podniebienia. Taka kompozycja jest nie tylko smaczna, również zdobi nasz stół. W moim domu święta to okres gdzie mogę puścić wodze fantazji i dowolnie komponować coś z jajek. Wszyscy czekają co nowego pojawi się na stole, a ja dbam, aby każde święta były inne i wciąż domowników zaskakuję. Muszę zdradzić, że docenia mnie rodzina i wszystko znika ze stołu.
Z jajek można przyrządzić potrawy na mnóstwo sposobów. Czasami chcemy zabłysnąć, pochwalić się swoimi umiejętnościami, nie tylko kulinarnymi ale i zręcznościowymi – smacznie wykonane, pięknie podane.
Składniki:
– 4 jajek
– 2-3 łyżki majonezu
– łyżka musztardy
– sól, pieprz do smaku
– salami
– ser żółty

Ugotuj jajka na twardo. Jajka obierz, przekrój na pół, żółtka oddziel od białek. Do żółtek dodaj majonez, musztardę(musztarda da potrawie trochę ostrości), dopraw solą i pieprzem, utrzyj na jednolitą pastę, wypełnij pastą połówki białek.
Na wykałaczkę nałóż kawałek sera w kształcie trójkąta oraz salami (może być wycięte w owal) wbij w jajko.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ