Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Słone babeczki z awokado – bresaola, łosoś i krewetki

Zabawa z awokado, szynką bresaolą, łososiem i krewetkami. Do tego zestawu wystarczy dodać słone babeczki i impreza gotowa. Szybka i smaczna przekąska, zawsze mile widziana na naszych stołach.
Babeczki z awokado:
– awokado
– limonka lub cytryna
– sól i pieprz do smaku
– serek śmietankowy
– szynka bresaola
– natka pietruszki
– słone foremki

Awokado obieramy, kroimy na drobno, skrapiamy limonką lub cytryną i rozcieramy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy serek śmietankowy, mieszamy. Za pomocą tylki i rękawa cukierniczego wyciskamy rozety z masy do foremek. Szynkę bresaola kroimy na pół, układamy jedna za drugą i zwijamy jak roladę formując różyczkę, przekładamy do babeczki. Dekorujemy listkami pietruszki.

Babeczki z łososiem i krewetkami:
– masa awokado z serkiem śmietankowym
– wędzony łosoś
– krewetki w oleju
– czarne oliwki
– natka pietruszki
Za pomocą tylki i rękawa cukierniczego wyciskamy rozety z masy do foremek. Łososia kroimy na mniejsze kawałki, zwijamy, układamy na masę, po obu stronach kładziemy po listku pietruszki i krewetkę. Oliwkę kroimy na cztery części, wkładamy po jednej w środek łososia.

Babeczki z jajkiem, pomidorkiem, oliwkami:
– masa awokado z serkiem śmietankowym
– jajka przepiórki
– pomidory cherry
– rzodkiewka
– zielone oliwki z migdałami
– sałata ozdobna
Za pomocą tylki i rękawa cukierniczego wyciskamy rozety z masy do foremek. Jajka przepiórki kroimy na pół, rzodkiewkę i pomidorki na mniejsze części, oliwki w poprzek na 2-3 części. Do każdej foremki władamy kawałek jajka, rzodkiewki, kawałki oliwki czarnej, sałatę ozdobną, pomidorek, oliwkę z migdałami. Całość lekko obsypujemy pieprzem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ