Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Jaja faszerowane sardynkami

Faszerowane jajka to proste i smaczne danie, które gości na wielu stołach. Szybkie w przygotowaniu, a swą prostotą i smakiem zachwycają wielu z nas.
Składniki:
– 6 jaj ugotowanych na twardo
– mała puszka sardynek
– łyżeczka musztardy
– łyżka majonezu
– łyżeczka drobno posiekanej cebuli
– pół łyżeczki soku z cytryny
– kilka plastrów cytryny
– pół łyżeczki curry
– natka pietruszki lub koper
– pieprz, sól
Jaja obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać natką pietruszki lub koprem i plasterkami cytryny, ułożyć na półmisku udekorowanym sałatą.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ