Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Przekąskowe kwiaty

Trochę urozmaicenia na naszych stołach – kolorowe przekąski w formie kwiatów. Wystarczy kilka składników, kilka minut i mini kanapki gotowe – dekoracyjne i smaczne.
Składniki:
– bagietka
– salami
– ser żółty
– serek śmietankowy ze szczypiorkiem
– rukola
– oliwki czarne
– papryka czerwona
– majonez
Bagietkę kroimy na centymetrowe ukośne kromki. Każdą kromkę smarujemy serkiem śmietankowym. Bagietki dzielimy na trzy części.
I część:
Z salami wykrawamy kółeczka o średnicy 1,5 cm, na każdy kwiatuszek potrzebujemy 6 kółeczek. Na bagietkę posmarowaną serkiem układamy listki rukoli, salami w kształcie kwiatu, w środku kawałek oliwki. Oliwkę wypełniamy majonezem. Na końcówki listków wycinamy z papryki kokardy.

II część:
Wykrawamy teraz kółeczka z sera żółtego, dalej postępujemy tak samo jak wyżej.

III część:
Kwiatuszki robimy mieszane salami i ser żółty, dalej postępujemy jak w części pierwszej.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ