Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Przekąski z kokardą

Znakomity pomysł na każdą imprezę – przekąski z kokardą. Szybko i smacznie. Takimi przekąskami zachwycisz najbliższych i gości. Zdecydowany niezbędnik każdego przyjęcia, takie przekąski mają na celu „zabić pierwszy głód” oraz umilić gościom czas w przerwie przed głównym daniem.
Składniki:
– makaron kokardy
– ser żółty
– szynka szwarcwaldzka
– oliwki czarne
– pomidorki cherry
Makaron gotujemy al dente. Szybkę należy przekroić na pół, każdy płatek raz złożyć i zwinąć jak roladę. Ser żółty kroimy w grubszą kostkę.
Na szpatułkę nakładamy oliwkę następnie po kolei jeden makaronik kokardę, zwiniętą szynkę, pomidor cherry, zakańczamy serem żółtym który jest podstawą.

Sposób II:
– makaron kokardy
– pomidor żółty
– pasztet
– ogórek zielony
– serek śmietankowy w plastrach
– pumpernikiel
Makaron gotujemy al dente. Ogórek, pomidor i pasztet kroimy w plastry. Do przygotowania tej przekąski użyłam strzykawki z obciętą końcówką (60ml).
Najprostszy sposób: porozkładać produkty i po kolei strzykawką nabijać – pumpernikiel który będzie podstawą przekąski, dalej serek śmietankowy, ogórek, pasztet, pomidor. Na szpatułkę nabijamy kokardę – teraz przebijamy składniki w strzykawce i wyciskamy. Pod kokardę dajemy kawałek koperku świeżego. Gotowe.

Sposób III:
– pumpernikiel
– łosoś wędzony
– ogórek zielony
– pomidor cherry
– koperek
– serek śmietankowy w plastrach
Ogórek kroimy w plastry, z serka wykrawamy krążki o średnicy 2-3cm. Obręczą o średnicy ok 5cm wykrawamy krążki z pumperniklu, kładziemy plaster łososia wędzonego, gałązkę kopru, plaster ogórka, krążek serka śmietankowego i pomidorek cherry.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ