Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Przystawka, przekąska

Świąteczne przekąski – Choinki

Poczuj magię świąt i stwórz słone przekąski z ciasta francuskiego – choinki. Przekąski te robi się szybko, do tego są bardzo smaczne, wprowadzają nas w nastrój świąteczny. Chętnie zjadane, są również ozdobą naszego stołu.
Składniki:
– ciasto francuskie
– boczek surowy podwędzany
– ser żółty
– oliwki nadziewane papryką
– patyczki do szaszłyków
Rozkładamy ciasto francuskie, tniemy na paski 2 centymetrowe wzdłuż krótszego boku. Płaty boczku składamy na pół wzdłuż i układamy na ciasto francuskie. Teraz nabijamy na wykałaczkę coraz to krótsze odcinki – tak powstanie nam choinka. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Ser żółty kroimy w kostkę 2×2 cm. Upieczone choinki, po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy, w podstawę choinki wbijamy kawałek sera żółtego. Na górę choinki wbijamy oliwkę.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ