Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser

Puszysty i wilgotny sernik jogurtowy

Puszysty i wilgotny sernik jogurtowy dla miłośników nie tradycyjnego sernika. W mojej rodzinie uwielbiamy serniki pod każdą postacią z lekką przewagą na sernik wiedeński. Sernik jogurtowy jest prosty i szybki do wykonania. Spód pod sernik z gotowych biszkoptów znacznie przyspiesza nam pieczenie takiego sernika. Doskonały do popołudniowej kawy.
Składniki:
– 2 duże opakowania jogurtu greckiego
– 5 jaj
– 1/2 szklanki oleju rzepakowego
– 1 budyń waniliowy bez cukru
– 1,5 szklanki cukru pudru
– 1 cukier waniliowy
– paczka biszkoptów
Sposób przygotowania
Żółtka łączymy z budyniem. Dodajemy wcześniej wyjęte z lodówki jogurty, muszą mieć temperaturę pokojową. Wszystko dokładnie mieszamy. Do masy wsypujemy cukier i wlewamy olej. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Na dnie tortownicy układamy papier do pieczenia i układamy ciasno okrągłe biszkopty. Na tak przygotowany spód wylewamy jogurtową masę. Pieczemy ok. 70 min w temperaturze 180 stopni.

Po ostygnięciu, polewamy musem malinowym z dodatkiem żelatyny lub posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ